Rodrigus Methodiek in de behandeling van chronische vermoeidheid

ME/CVS, het Chronisch Vermoeidheid Syndroom, is een ziekte, schrijft de Gezondheidsraad in een advies van 2018. “De ziekteverschijnselen van patiënten moeten serieus genomen worden en zo goed mogelijk worden behandeld. Hun functionele beperkingen moeten worden erkend, zodat ‘inkomens- en andere voorzieningen’ niet in gevaar komen". De Gezondheidsraad noemt het Chronisch Vermoeidheid Syndroom (ME/CVS) een multisysteemziekte die onmeetbaar is in bloed, speeksel, urine en stoelgang van ME/CVS-patiënten. Men weet dat de hersenen aangetast zijn, dat het immuunsysteem niet optimaal is, dat het maag-darmsysteem erin betrokken is,dat het endocrien systeem niet adequaat werkt en de mitochondrieën niet optimaal functioneren. Daarom is CVS veel meer dan alleen maar "moe"zijn. Er zijn ook klachten van pijn in spieren en gewrichten, zwakte in arm of been en een algemeen gebrek aan energie en vitaliteit. Tijd voor een andere aanpak.

De 'Rodrigus Methodiek' is een totaal behandelplan. De behandeling, mogelijk multidisciplinair, wordt individueel aangepast aan de mogelijkheden van de patiënt, want er is verbetering mogelijk! Het vraagt wel inspanning, investering en tijd. Het is nu echt mogelijk voor patiënten met ME/CVS om weer grip te krijgen op hun leven!
De behandeling is opgebouwd op vier pijlers :
1. osteopathie

2.'zelf -doen' met zelfmassage-oefeningen, pacing, coaching en dagelijkse energie -planning

3. voedingsupplementen om darmfunctie te herstellen en de energiefabrieken (mitochondria) weer actief te krijgen

4. aanpassing voeding om stress niveau te verlagen, onstekingen te minderen en drang naar koolhydraten af te bouwen

Verder lezen in het hoofdstuk 'Behandeling'

Voor informatie : stuur bericht naar artsosteopaatpro@gmail.com

Lees het boek ‘Chronische Vermoeidheid te lijf!’

Lees het boek ‘Chronische Vermoeidheid te lijf!’

Het boek ‘Chronische Vermoeidheid te lijf! Osteopathie volgens de Rodrigus Methodiek’ is het begin van de weg naar verbetering van de kwaliteit van leven voor een patiënt met ME/CVS. Een patiënt met deze chronische ziekte verdient aandacht en zorg op maat. Het kan en het moet anders!

Te bestellen via de webwinkel van uitgeverij Boekscout.