postgraduaat, bijscholing osteopathie Rodrigus methodiek

Voor de osteopaten! Een postgraduaat of bijscholing voor de osteopathie om met de 'Rodrigus methodiek' te kunnen werken zou kunnen georganiseerd worden als er interesse is. Overleggen en info via: artsosteopaatpro@gmail.com 

Gezonde lymfevaten zijn van het grootste belang in het hart-long systeem, maar ook in het GI systeem, het neiuromusculair systeem en het cranium. De osteopaat osteopaten moet daarom terug naar de basis, zoals A.T. Still stelde: "ziekte is voornamelijk te wijten aan stagnatie van lichaamsvloeistoffen en als je de doorbloeding en andere vloeiende bewegingen, waaronder hersen- en ruggenmergvloeistof en lymfe, kunt stimuleren, dan krijgt het lichaam de mogelijkheid zich te herstellen". Stagnatie van het lymfesysteem, ook het neurolymfatische (glymfatische) systeem als gevolg van langdurige over stimulatie van het orthosympatische systeem is de basis voor het ontwikkelen van het Chronisch Vermoeidheid Syndroom (ME/CVS)

De Rodrigus Methodiek is volledig gebaseerd op de toepassing van algemeen aanvaarde normen voor osteopathische behandeling, die geschikt is voor de behandeling van ME/CVS.
Naast de theoretische huidige medische inzichten over het Chronisch Vermoeidheid Syndroom wordt ook praktisch onderwijs gegeven over het lichamelijk onderzoek en de toepassing van een behandeltraject voor ME/CVS patiënten.


Wat wordt er aangeleerd in dit postgraduaat ?

 -De kenmerken van ME/CVS
- De ziektegeschiedenis : van chronische stress tot neuro-inflammatie en mitochondrieën dysfunctie
- Hoe kan je de diagnsoe stellen?
- Het gebruik van de Perrin vragenlijst en de prognose-score
- De behandeling volgens de Rodrigus methodiek
- Bespreken toe te passen osteopathie technieken

Andere topics voor een postgraduaat : ( zie ook : osteopathie en wetenschap)

  • hart-long : osteopathie en reguliere geneeskunde
  • het endocrien systeem en stress
  • de osteopaat en de patient met kanker 

Aanmelding cursus

M.b.v. onderstaand formulier schrijft u zich in voor de cursus Chronisch vermoeidheidsyndroom en osteopathie.

Een maand voor de geplande datum ontvangt u verdere informatie.