Rodrigus methodiek in de osteopathie praktijk

Informatie over het behandelplan en de kostprijs per consult.

Bij het eerste consult wordt naast een uitgebreide ondervraging (anamnese) ook de vragenlijst DE PERRIN PQ-CSF VRAGENLIJST CHRONISCH VERMOEIDHEIDSSYNDROOM ingevuld door uzelf (of samen met uw partner). De ondervraging in combinatie met de 50 vragen geven een score, die kan laten zien hoe ernstig de ME/CVS ziekte is voor u; er kan een zekere prognose aan verbonden worden over de duur van de behandeling. Daarnaast wordt ook een lichamelijk onderzoek uitgevoerd, omdat er duidelijk klinische tekens zijn bij CVS ( te lezen in het hoofdstuk: klinische tekens). Bij dit consult kijken we samen wat nodig is en wordt ook een voorstel behandelplan opgesteld, waarbij de osteopathie en de zelfmassage als startpunt dienen. Dit consult duurt ongeveer 1 uur. Deze intake is gratis.

Bij een tweede consult, als u besluit dat u aan de slag gaat, worden de lymfe-massage technieken aangeleerd aan uzelf en aan uw partner/ouder. We kijken dan nog even samen hoe het behandelpan eruit ziet en of u nog eventuele vragen of wensen heeft. Dit consult kost 50 Euro.

Bij het volgende 3e consult (meestal na 2 weken) wordt eventueel nogmaals de massage herhaald en krijgt u de eerste osteopathiebehandeling.Daarna komt u om de 3 tot 4 weken voor de osteopathiebehandeling met aandacht op de drainage van de schedel, de mobiliteit van de thoracale wervelkolom, de regio boven het sleutelbeen en de buik. Kostprijs van een consult/behandeling van 45 minuten is 80 Euro, voor een consult/behandeling van 30 minuten, 60 Euro. Voor meer informatie kan u terecht op de website van 'sama vind gezondheid'.

De aanpak van Chronische Vermoeidheid syndroom/ ME is uiteraard een per persoon individueel gerichte therapie. Het is niet altijd strikt noodzakelijk/ mogelijk om dit schema aan te houden; er kan van afgeweken worden. Indien de klachten zeer ernstig zijn, dan raad ik u aan om de osteopathie in te zetten op 1 behandeling per week, met steeds een kort behandeltraject. Er zijn algemene dingen in de behandeling,die uzelf kan doen zoals een soort dagboek maken, voeding aanpassen. Lukt het niet,dan kunnen we kijken of leefstijlcoach / voedingsdeskundige kunnen worden ingeschakeld. Ik werk samen met José van Eekelen van de praktijk Blaakend Gezond. Afhankelijk van uw reactie en hoe het met u gaat kunnen nog extra voedingssupplementen worden ingezet. 

Samen gaan we voor een betere levenskwaliteit !